top of page

kerk in Haarlem

Family of Christ Church

 

Zoeken
  • Foto van schrijverfamilyofchristchurch

Genezen van myomen in de baarmoederDit getuigenis is van Lydia, een lieve Afrikaanse vrouw van midden veertig. Zij is gelijk enthousiast om een interview af te nemen, ze voelt zich dankbaar omdat de Heer haar van een pijnlijke en langdurige kwaal heeft verlost. Wel vier jaar lang had Lydia Luamba pijn gedurende haar menstruatieperiode. Niet alleen had ze last van een ondraaglijke pijn, maar ze verloor ook heel veel bloed. Denkend dat de pijn en het bloedverlies erbij hoorden, probeerde Lydia met de situatie te leven, totdat ze in 2018 over haar situatie aan vrienden vertelde. Haar vrienden waarschuwden haar dat de pijn die ze ervoer niet normaal was. Ze adviseerden haar om naar de dokter te gaan.
Lydia besluit om naar de huisarts te gaan in 2019. Ook de huisarts vertelt haar dat de hevige pijn en het vele bloedverlies rondom haar menstruatie niet normaal zijn en verwijst haar naar een gynaecoloog. In februari 2019 bezoekt Lydia de gynaecoloog. De gynaecoloog laat haar onderzoeken en er blijkt dat Lydia vleesbomen (goedaardige gezwellen) in haar baarmoeder heeft. De dokter ontdekt zelfs vier gezwellen in de baarmoeder. Deze vleesbomen veroorzaakten de pijn en het bloedverlies.


Inmiddels zijn de gezwellen ook aan de buitenkant van het lichaam te zien. Lydia vertelt hoe het leek alsof ze zwanger was, haar buik leek dikker door deze vleesbomen. De dokter stelt voor om te opereren na acht maanden, indien blijkt dat de gezwellen zo groot zijn gebleven of zelfs groter zijn geworden. Indien ze zouden krimpen dan werd de operatie opnieuw overwogen. Tot die tijd moest Lydia een anticonceptiepil gaan gebruiken. Ze moest afwachten en hopen.

Diezelfde zondag kwam Lydia naar de kerk en sprak met de echtgenote van de voorganger, Anette, over haar probleem. Ze vroeg om gebed en Anette bad samen met haar oudste dochter voor Lydia, opdat ze genezing zou ontvangen. Na de dienst vertrok Lydia bemoedigd en opgebeurd naar huis. De daaropvolgende dagen merkte ze dat de pijn gedurende de menstruatie er niet meer was. Ze had nog wel veel bloedverlies. Daarom vroeg ze op een gebedsavond bij haar thuis of pastor Saïd Boujadi en zijn vrouw Anette nog een keer voor haar wilden bidden. Dit hebben zij toen gedaan. Lydia besloot om te blijven vertrouwen op God voor volledige genezing, ze geloofde dat ze geen operatie nodig zou hebben. Hoewel ze verdrietig was over de situatie, had ze toch vertrouwen dat het goed zou komen. Ze zag tegen een operatie op, want de vleesbomen waren best groot.

Acht maanden na het onderzoek stond er een operatie gepland. De arts ontdekte echter na de derde afspraak dat de buik van Lydia minder dik was dan voorheen. Na nieuw onderzoek bleek dat de vier grote vleesbomen weg waren. Lydia vertelt er enthousiast over tijdens het interview: “De vleesbomen waren zo groot dat er een operatie vereist was, maar nu is alles helemaal weg, alles is perfect!” Lydia gelooft dat God haar heeft genezen: “Ik heb geen pijn en geen groot bloedverlies meer. Ik hoorde dat de vleesbomen een soort tumor zijn, ze kunnen erg gevaarlijk zijn. Het kon betekenen dat ik geen kinderen meer zou kunnen krijgen. Maar ik ben genezen door God! Ik ben helemaal gezond! Alles is mogelijk door Jezus Christus! We moeten in vertrouwen tot God bidden. Hij kan iedereen genezen.”395 weergaven1 opmerking

1 Comment


moniquewijk
Dec 09, 2023

Ik heb hetzelfde probleem.een myoom van 8 bij 6 cm in m'n baarmoeder. Ze willen m'n baarmoeder eruithalen. Ik wil dit niet en bid en spreek jezus striemen zijn mijn genezing geworden.tot nu toe gaan verandering.

Bidden jullie mee.

Groetjes monique uit friesland.

Like

"De dokter ontdekte dat er vier gezwellen waren in mijn baarmoeder"

Lydia besloot om te blijven vertrouwen op God voor volledige genezing, ze geloofde dat ze geen operatie nodig zou hebben. 

"Alles is mogelijk door Jezus Christus! We moeten in vertrouwen tot God bidden. Hij kan iedereen genezen."

bottom of page